School's Cool Hoorn

Mentoren gezocht

School's Cool koppelt mentoren aan kinderen die van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan.
De overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. Er zijn kinderen die daarbij wel wat steun kunnen gebruiken. Daarin voorzien de mentoren van School´s Cool met als doel schooluitval te voorkomen en het geadviseerde schoolniveau te halen. Deze doorgaans goed opgeleide mentor komt elke week op een vaste tijd bij de pupil thuis. Dit kan praktische hulp zijn zoals het inrichten van een studieplek, hulp bij het maken van huiswerk of bijvoorbeeld bij het plannen daarvan. De mentor houdt nauw contact met de ouders en met de klassenleraar op school en helpt bij het vinden van een passende vrijetijdsbesteding.
Naast financiering door de gemeente Hoorn en een extra bijdrage van het Fonds Kinderpostzegels Nederland is een tweede groep in Hoorn gestart.

Heeft u belangstelling om op vrijwillige basis aan de slag te gaan bij dit project, dan kunt u zich aanmelden bij de coördinator Nanda Leeuw voor een kennismakingsgesprek. Als u aan de slag gaat als mentor volgt u trainingsavonden, wordt begeleid d.m.v. intervisie, bezoekt u thema-avonden en u heeft contact met de coördinator.

De tijdsinvestering voor het mentorschap is gemiddeld twee uur per week en de verbintenis gaat u voor ongeveer anderhalf jaar aan. Als mentor ontvangt u maandelijks een vergoeding. Het meest belangrijke is natuurlijk dat u een leerling enthousiast en onbevangen wilt steunen bij de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Maar ook dat u geïnteresseerd bent in verschillende culturen, leefwijzen en opvoedstijlen en dat u affiniteit hebt met onderwijs en kinderen in deze leeftijdsgroep.

Meer informatie/aanmelden
Coördinator School's Cool Hoorn: Nanda Leeuw, n.leeuw@netwerkhoorn.nl of kijk op www.schoolscool.nl