Volwassenenwerk

Wij streven naar activiteiten die een combinatie zijn van ontspanning, ontmoeting en educatie of sport, en cursussen op de Zomerschool. De activiteiten met en voor eenoudergezinnen zorgen voor versterking van hun netwerk. Met verschillende projecten en buurtinitiatieven brengt Netwerk ouderen die alleen thuis zitten en hulp nodig hebben, in beweging en bij elkaar. Door uiteenlopende projecten kunnen ouderen langer actief en zelfstandig blijven en worden kosten uitgespaard voor de ouderenzorg.
We stemmen ons aanbod jaarlijks af op andere voorzieningen. Door onze activiteiten gaan ook nieuwe, moeilijk bereikbare groepen nieuwkomers in Hoorn, zoals Somaliërs, Ghanezen en Polen, meedoen in de wijk, aan de studie of aan het werk. Zo blijven we eventuele problemen rond integratie voor.

Gewild zijn cursussen die te maken hebben met de nieuwe media. Zo zijn er computercursussen voor beginners en gevorderden. In de smaak vallen het bouwen van een website, digitale fotografie en het wegwijs worden in de wereld van daten.|
Voor creatieve inwoners is het aanbod groot: van bloemschikken tot driedimensionaal snijwerk, van zelfmaakmode, quilt tot het werken met glas en knutselen. Ook wie wil dansen, bewegen en sporten kan kiezen uit een royaal aanbod.
Op het gebied van educatie is het aanbod eveneens divers: van cursussen over communicatie en conflicthantering tot een leeskring, meditatie (Zen en de kunst van het zitten) en het vertellen van verhalen of herinneringen. Veel mensen willen vreemde talen leren: dat kan van Engels tot Vietnamees.
Wie van koken houdt kan zich bekwamen in de Indonesische keuken, maar ook vegetarisch en biologisch koken.De belangstelling voor muziek & zang is van oudsher groot. De stijlen zijn uiteenlopend, van Byzantijns en gospels tot musical en rap.