Naar de peuterspeelzaal

Peuters willen zelf de wereld ontdekken en nieuwe dingen leren. Een peuterspeelzaal is hier een prachtige plek voor. Onze peuterspeelzalen nodigen kinderen uit om vrij te spelen maar ook gezamenlijk activiteiten te doen. Kinderen kunnen zelf keuzes maken: er is een huishoek, taal/boekenhoek, bouwhoek enz. Waar nodig helpt de leidster om uit al dit leuks een keuze te maken. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan de orde. Daarbij wordt, naast de verstandelijke ontwikkeling, ruimschoots aandacht besteed aan de sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling. Naast een binnenruimte is er ook een buitenruimte aanwezig.

Stichting Netwerk heeft 13 peuterspeelzalen verdeeld over de wijken in Hoorn. Er is 1 peuterspeelzaal die werkt op antroposofische grondslag.

Wij bieden een VVE piramide programma met verschillende mogelijkheden, toegespitst op behoefte en leeftijd. In alle gevallen geldt dat kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen.

De peuterspeelzaal is voor alle kinderen uit de gemeente Hoorn van 2 tot 4 jaar. De kinderen komen twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. Een kind met een VVE-indicatie heeft vanaf de leeftijd van 2,5 jaar recht op uitbreiding met 2 dagdelen per week.

De peuterspeelzalen zijn opgedeeld in groepen. Een groep (dagdeelcombinatie van 2 dagdelen) bestaat maximaal uit 16 kinderen met twee vaste leidsters en vaak aangevuld door stagiaires van het Horizon College. Per groep wordt een combinatie van twee vastgestelde dagdelen aangeboden. Een overzicht van de groepen/dagdeelcombinaties per peuterspeelzaal vindt u bij de locaties.

De peuterspeelzalen van Netwerk zijn het gehele jaar door geopend met uitzondering van de schoolvakanties.

Wilt u eerst eens kijken op één van de peuterspeelzalen of een informatief gesprek hebben met één van de leidsters? Kom dan gerust langs bij één van de peuterspeelzalen.

Natuurlijk kunt u uw kind ook direct gratis inschrijven.

Ouders waarderen onze peuterspeelzalen met een 8,6