Zaterdag 21 september Burendag!

Dinsdag 17 september 2013

Burendag! Het jaarlijks terugkerend feest dat je samen met je buren en de buurt viert vindt plaats op zaterdag 21 september a.s. 
Stichting Netwerk organiseert samen met buurtbewoners in verschillende Hoornse wijken activiteiten om de bewoners dichter bij elkaar te brengen.

Zo wordt er in de wijk Kersenboogerd samen met Intermaris een buurtbrunch georganiseerd. Deze brunch is een eerste kennismaking tussen bewoners van Patio, Pergola en Prieel, in het kader van de buurtgroep die Netwerk wil gaan opzetten.

In de wijk De Zaagtand wordt er een koffie/theefeest georganiseerd voor alle bewoners van de Streektuinen en het Westfriese Hof. Bewoners versieren de tafel en maken deze gereed met koffie/thee en lekkers.

Rondom Huesmolen en De Cogge (Hondsdraf, Weegbree en Akkerwinde) kunnen kinderen spelletjes spelen, springen op het springkussen en dansen tijdens de disco. Ook worden ze voorzien van poffertjes. Daarnaast wordt er een kleedjesmarkt georganiseerd en is er koffie/thee voor de buurtbewoners.

In de net opgeleverde wijk bij Jan Doustraat en Jacobsstaf in Bangert & Oosterpolder organiseert Netwerk op vrijdagavond 20 september (van 19 – 21.00u) een kennismakingsavond voor de nieuwe bewoners. Met een draaiorgel en stand met koffie/thee en lekkers hoopt Netwerk zoveel mogelijk nieuwe bewoners met elkaar te verbinden. Op Burendag zelf hebben buurtbewoners in verschillende straten in Bangert & Oosterpolder ook het een en ander georganiseerd.

In de Grote Waal Noord wordt er samen met buurtbewoners een start gemaakt met de Buurtmoestuin. Moestuinbakken worden gevuld en klaargemaakt onder genot van een hapje en drankje. Voor kinderen is er een luchtkussen ter beschikking en wat lekkers.

Als laatste is er bij Burendag Oliemolen een American Party waarbij buurtbewoners kennis kunnen maken met elkaars kookkunsten. Ook wordt er een barbecue georganiseerd en is er voor kinderen genoeg te beleven. 

Voor sommige activiteiten moet er worden ingeschreven. Neem daarom voor meer informatie contact op met het wijkcentrum uit uw buurt.

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. http://www.oranjefonds.nl/oranjefonds/_Burendag/

fotosmuldagtafelen2klein_1

Terug naar overzicht