Workshop Triple P

Maandag 14 december 2015

Ruzie en agressie tussen kinderen is iets dat in elk gezin voorkomt. Het is echter ook een heel lastig opvoedingsprobleem voor ouders. Hoe moet u omgaan met kinderen die ruzie maken met elkaar? Als ouder de ruzie oplossen of kinderen het zelf laten oplossen? Hoe doet u dat als ze nog klein zijn? Om u als ouder hierbij te helpen organiseert Stichting Netwerk op
woensdag 27 januari 2016 van 09.00 tot 11.00 uur in wijkcentrum De Zaagtand een workshop Triple P (‘Omgaan met ruzie en agressie’).

Let op;
deze workshop geldt voor ouders van peuters op de peuterspeelzaal Jules Verne, Kleine Waal en De Zaagtandjes. Bent u als ouder geïnteresseerd maar zit uw peuter op een andere peuterspeelzaal van Stichting Netwerk? Deze workshop zal in 2016 ook op andere locaties worden gegeven. U krijgt tzt informatie via de peuterspeelzaal van uw peuter.  

In deze workshop gaat u met elkaar kijken hoe u dit probleem aan kunt pakken. Samen met andere ouders krijgt u van een Triple P-trainer informatie over waarom kinderen ruzie maken en welke vaardigheden kinderen nodig hebben om te kunnen samenspelen en om te gaan met anderen. U leert hoe u een ruzie aanpakt tussen broers en zussen, wat u moet doen wanneer kinderen niet willen delen, maar ook wanneer het gedrag agressief wordt. U krijgt positieve strategieën aangeboden over hoe u kinderen kunt leren om beter met elkaar om te gaan. De workshop bestaat afwisselend uit film, theorie en lekker zelf aan de slag gaan. Aan het eind van de workshop heeft u uw eigen opvoedaanpak ontwikkeld die u meteen thuis in de praktijk kunt gaan toepassen.

Opvang
Indien uw kind deze ochtend geen peuterspeelzaal bezoekt, dient u zelf voor opvang te zorgen.

Beschikbare plaatsen
Er zijn maximaal 10 plaatsen beschikbaar, bij veel belangstelling zal een tweede workshop volgen!

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan bij de peuterspeelzaalleidster van uw kind.

triplep

Terug naar overzicht