Weerbaarheid voor senioren

Dinsdag 15 juli 2014

Voelt u zich wel eens kwetsbaar of onveilig? Durft u ‘s avonds niet over straat? Vindt u het vervelend om te gaan pinnen omdat u bang bent om van uw geld of pasje beroofd te worden? Loopt u niet graag langs een groep jongeren? Voor veel ouderen zijn deze gevoelens heel herkenbaar. Ze beperken het dagelijks functioneren en geven een verminderd gevoel van welzijn. Netwerk organiseert vanaf september in wijkcentrum De Zaagtand de nieuwe activiteit ‘Weerbaarheid voor senioren’.

Het doel van de training is om het gevoel van weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten, ook als u ouder wordt. U leert hoe u situaties kunt voorkomen of er in het dagelijks leven mee om te kunnen gaan. Dit wordt onder andere bereikt door aandacht te besteden aan houding, uitstraling, grenzen stellen en het inschatten van situaties. Ook worden er fysieke technieken geoefend.

De training is voor iedereen van 55 jaar en ouder. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van iedere individuele deelnemer. Omdat weerbaarheid en een actieve levensstijl belangrijk is, is de activiteit opgenomen in het ‘Uitvoeringsplan lokaal gezondheidsbeleid 2013-1016’ van Gemeente Hoorn.

Voor meer informatie en inschrijvingen verwijzen wij u graag naar onze activiteiten

200x200_pinnen_oudere

Terug naar overzicht