Vrijwilligers gezocht voor Roefeldag

Donderdag 25 februari 2016

Ook dit jaar gaat het jeugdwerk van Stichting Netwerk weer Roefelen met kinderen van het speciaal onderwijs. Om dit weer mogelijk te maken is het jeugdwerk op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om op vrijdag 11 maart aanstaande met kinderen uit het speciaal onderwijs een bedrijf te bezoeken waar zij vervolgens een ochtend of een middag kunnen Roefelen (roefelen is een Vlaams woord voor snuffelen). Vrijwilligers dienen in bezit te zijn van een rijbewijs en auto. Door middel van het roefelen kunnen kinderen een kijkje nemen in de grote mensen wereld. Ze ervaren hoe het voelt om achter de kassa te zitten, broodjes te bakken of een autoband te verwisselen. De kinderen kijken niet alleen maar mogen daadwerkelijk mee doen.

Het roefelen gebeurt in samenwerking met de scholen De Wissel en De Piramide. U krijgt een groepje kinderen mee die door u naar een bedrijf worden gebracht. De kinderen mogen een uur lang roefelen voordat ze door u weer naar school worden gebracht. Tijdens het roefelen kunt u de kinderen begeleiden.

Lijkt het u leuk of kent u iemand die dit leuk vindt? Stuur dan een mail naar Fauzeia Akalei, f.akalei@netwerkhoorn.nl en geef daarin aan of u een ochtend of middag (of misschien wel de hele dag) wil helpen. Alvast hartelijk dank!

roefel

Terug naar overzicht