Vrijwilligers gezocht voor nieuw buurtbemiddelingsproject

Donderdag 02 april 2015

Stichting Netwerk start dit voorjaar een buurtbemiddelingsproject in Hoorn. Vrijwillige bemiddelaars worden in koppels ingezet bij buren die overlast van elkaar ervaren en het onderling contact willen herstellen. De bemiddelaars helpen de buren bij het zoeken naar gezamenlijke belangen en het maken van afspraken. Op deze manier proberen ze ervoor te zorgen dat de overlast niet escaleert en de onderlinge communicatie wordt hersteld. Voor dit project is Stichting Netwerk nog op zoek naar enkele vrijwilligers die na het volgen van de basistraining ingezet kunnen worden als buurtbemiddelaar.

De training zal in april en mei 2015 worden gegeven. Vanaf juni worden de vrijwilligers ingezet als bemiddelaar. De tijdsinvestering voor dit project is wisselend maar altijd in overleg met de vrijwilligers.

Buurtbemiddeling is een interventiemethodiek van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) die ingezet wordt bij lichte vormen van woonoverlast.

Mocht u interesse hebben in dit project of u aan willen melden voor een kennismakingsgesprek dan kan dat via Stichting Netwerk, wijkcentrum Kersenboogerd, telefoon: 0229-219966 (bij Jerrol Lashley of Linda Gerth) of per mail via: l.gerth@netwerkhoorn.nl .


Terug naar overzicht