Videorelease educatieve rapworkshop jongeren

Donderdag 07 maart 2019

Woensdag 6 maart jl. vond in het Tabor College (locatie d'Ampte) de video-release plaats van de educatieve rapworkshop waar een aantal leerlingen drie maanden lang aan hebben gewerkt. Met hulp van het jongerenwerk van Stichting Netwerk laten de leerlingen zien waarom zij werken voor hun geld en laten hun toekomstdromen terugkomen in de rap. Benieuwd naar de rap?

Klik hier voor het resultaat!

Thema ‘werken’

Het thema van deze workshop is ‘werken’. Dat je moet werken voor je inkomen is voor veel jongeren de normaalste zaak van de wereld maar er bestaat ook een grote groep jongeren die dit niet vanzelfsprekend vindt. Voor deze groep is de boodschap dan ook bedoeld. De rap heeft als doel om bewustwording te creëren onder jongeren. Maar ook om jongeren te laten inzien dat je goed bent zoals je bent, ook wanneer je geen merkkleding draagt. Deze rap zal worden gebruikt als voorbeeld in de medialessen op het Tabor College. 

Waarom een rapworkshop?
Sinds 2017 is het jongerenwerk betrokken bij het Tabor College en gaandeweg zijn Stichting Netwerk en 1.Hoorn een project gestart genaamd Jongerenwerk in de scholen. Jongerenwerkers van Stichting Netwerk spelen in op de leefwereld van jongeren (12-15 jaar). Om bewustwording te creëren bij de leerlingen is een rapworkshop gemaakt onder leiding van Project Nana, waarin onder andere gedragsregels worden geuit en ‘handig gedrag’ wordt gestimuleerd. De jongerenwerkers van Stichting Netwerk begeleiden de leerlingen en signaleren naar jeugd- en gezinswerkers van 1.Hoorn in de scholen.

kapper

Terug naar overzicht