Uitreiking certificaten buurtbemiddelaars

Vrijdag 24 april 2015

Donderdag 23 april 2015 om 18.00 uur heeft wethouder Michiel Pijl certificaten uitgereikt aan twaalf jongeren die succesvol zijn opgeleid tot buurtbemiddelaars. De jongeren zijn opgeleid door jongerenwerkers van Stichting Netwerk. Zo hebben zij onder andere een training buurtbemiddeling en conflicthantering gevolgd. De jongeren gaan onder begeleiding van de jongerenwerker aan de slag in verschillende buurten.

Project 0229 Jongeren BV (Buurtbemiddeling & Veiligheid)
De training, georganiseerd door Kiem Trainingen, valt onder het Project 0229 Jongeren BV (Buurtbemiddeling & Veiligheid). Het is sinds mei 2013 de derde groep die succesvol is opgeleid door jongerenwerkers van Stichting Netwerk.

Zij hebben een contract ondertekend voor de periode van 1 jaar. Het opleidingstraject duurt twee maanden. In overleg met de samenwerkende partners, politie en woningcorporatie Intermaris, worden zij in de verschillende wijken ingezet. Het voordeel is dat de buurtbemiddelaars zelf uit een hangjongerengroep komen. Zij kennen de buurt dan ook goed. Deze pilot is een initiatief van Stichting Netwerk en wordt gesteund door het Oranje Fonds, het VSB fonds en het Leefbaarheidsfonds van gemeente Hoorn.

 

uitreikingcertificaten

Terug naar overzicht