Stem op De Kruidenreus

Maandag 19 december 2016

Stichting Netwerk werkt veel samen met stadslandbouw Hoorn. Het project 'De Kruidenreus' heeft stadslandbouw ook samen met Netwerk gedaan. Tot het eind van dit jaar kan er op het project De Kruidenreus worden gestemd. Bij veel stemmen kan volgend jaar weer een aantal scholen worden blij gemaakt met een dergelijke kruidenreus. Wat is de Kruidenreus?

De Kruidenreus is een grote houten frame in de vorm van een reus dat kinderen vullen met aarde en kruiden. Met de inzet en hulp van scholen in het voortgezet onderwijs wordt dit project vormgegeven. De kruidenreus staat voor aandacht in ommekeer van het groen maken van schoolpleinen, het meer ontwikkelen van de fantasiewereld, gezondheid door spelen en bewegen en daarbij één zijn in en met de natuur.

Het afgelopen jaar zijn er in Hoorn 4 kruidenreuzen gerealiseerd. Dit project is tot stand gekomen met 60 leerlingen van 't Dampten en 20 leerlingen van het Clusius College in Hoorn. Deze leerlingen hebben 4 houten frames gemaakt in de vorm van een reus. Planten werden geschonken door het Clusius College als eerste aankleding. Ouders zijn ook betrokken bij het project.
Dit jaar kwamen de AH zaden voor de moestuin erg goed van pas. Ouders en opa's spaarden deze zaden en plantjes werden in de klas gekweekt. Een vaste vrijwilligersgroep ondersteunt de scholen. 

Stemmen:
http://www.kernmetpit.nl/Wat+is+Kern+met+Pit/stemmen/default.aspx

Alvast hartelijk dank voor jullie steun.

Namens stadslandbouw Hoorn, Chris de Meij en Stichting Netwerk, Maria van Nuland

kruidenreus

Terug naar overzicht