Presentatie onderzoek op Landelijke Kinderwerkersdag

Woensdag 14 november 2018

Stichting Netwerk is mede organisator van de Landelijke Kinderwerkersdag dat eergisteren plaatsvond.
Klaas Blaak, één van onze kinderwerkers, heeft op deze Kinderwerkersdag de resultaten van zijn master-onderzoek aan andere kinderwerkers in het land gepresenteerd.

Klaas: “Het kinderwerk wordt als vak, vaak onderbelicht. Men denkt al snel dat kinderwerkers alleen maar leuke dingen organiseren voor kinderen om ze te laten genieten. Dat is deels natuurlijk waar maar er liggen... veel meer agogische doelen onder het organiseren van een kinderactiviteit of evenement. Om deze doelen, lokaal, goed zichtbaar te maken heb ik een onderzoek uitgevoerd, in het kader van mijn Master Social Work, naar de essentiële waarde van het kinderwerk in Hoorn.

Ik heb daarvoor gesproken met onder andere wethouders, ambtenaren en basisschooldirecteuren- en docenten. De uitkomsten van dit onderzoek geven een prima beeld van wat onze samenwerkingspartners van ons vragen. Een van de belangrijkste conclusies is dat we de meerwaarde van het kinderwerk vaker en beter moeten laten zien. Het kinderwerkteam van stichting Netwerk gaat hier het komende jaar werk van maken.
Een voorbeeld van een kinderactiviteit dat wij organiseren is onze laagdrempelige kinderknutsel- en speelmiddag. Naast de gezelligheid vinden we vooral de sociale verbinding tussen en met kinderen en het contact met ouders erg belangrijk.”

Klaaskinderwerkersdagplaatje

Terug naar overzicht