Peuters aan de slag in moestuin (3xG Project)

Donderdag 23 mei 2013

Woensdag 22 mei 2013 was de feestelijke start van de 3XG-Peutermoestuin bij de peuterspeelzaal Jules Verne in de Grote Waal. Met schepjes en gietertjes zijn de peuters van deze speelzaal aan de slag gegaan in hun eigen moestuin. Wethouder Pijl goot samen met de peuters, het eerste water op de kruiden, groenten en fruit. Doperwten en tomaten gaan de kleintjes verbouwen, al hadden de meesten geen idee waarom ze zo voorzichtig moesten doen. Liever groeven ze met hun handen een ferme kuil in de bakken zwarte aarde die op het schoolplein waren klaargezet. De moestuin is een idee van Netwerk in samenwerking met woningstichting Intermaris. http://bit.ly/187SLvw

De peuters zullen samen met de leidsters en ouders de kruiden en groenten verzorgen en kunnen dan hopelijk nog voor de zomervakantie een mooie oogst binnen halen. De volgende stap is een moestuin voor de volwassenen van het wijkdeel Grote Waal Noord, tegenover het terrein van de Jules Verne. De bedoeling van het project is de samenhang in de wijk te vergroten.

Project 3xG
In de wijk Grote Waal loopt i.s.m. Stichting Netwerk en woningcorporatie Intermaris het project 'Graag Gedaan in de Grote Waal' (afgekort project 3xG). Bewoners uit de wijk werken samen met opbouwwerkers van Stichting Netwerk aan verbeteringen in hun wijk. De peutermoestuin is onderdeel van het Project 3XG.

moestuin

Terug naar overzicht