Overname peuterspeelzaal Risdam door Netwerk hele eer

Dinsdag 20 december 2016

Maandag 19 december jl. vond de feestelijke overdracht van peuterspeelzaal Risdam naar Stichting Netwerk plaats in wijkcentrum De Huesmolen (de plek waar de peuterspeelzaalgroep Risdam is gevestigd). Vanaf 1 januari 2017 neemt Stichting Netwerk de peuterspeelzaalgroep Risdam over. Lees verder voor meer informatie.

Artikel Noord-Hollands Dagblad 20 december 2016:

HOORN - Met één pennenstreek - bijna letterlijk - is maandag een einde gemaakt aan het zelfstandig bestaan van de laatste door vrijwilligers bestuurde peuterspeelzaal in de gemeente Hoorn. De ’Minimolen’ en ’Mallemolen’, gevestigd in wijkcentrum Huesmolen, gaan per 1 januari over van de stichting Peuterspeelzaal Risdam naar de stichting Netwerk Hoorn.

Voorzitter/penningmeester Hans de Lange van Peuterspeelzaal Risdam en directeur Anky Weiland van Netwerk tekenden maandagmiddag het contract van de overdracht. Die had een feestelijk tintje, met een theaterworkshop voor de peuters, taart en bloemen, maar voor De Lange (72) voelde het ’een beetje dubbel’. ,,Weemoed zit er wel bij.’’ Hij begon als vader van een peuter in het bestuur, en bleef, nu al bijna een kwart eeuw. Er waren weken bij dat hij 20, 25 uur bezig was met wat hij zijn ’hobby’ noemt. ,,Na mijn pensionering, met 60, had ik er ook tijd voor’’, zegt hij laconiek.

De stichting Peuterspeelzaal Risdam was ooit met twaalf groepen van zestien peuters de grootste van de gemeente Hoorn. Nu zijn er nog zes, waaronder een voor VVE (voor- en vroegschoolse educatie). Er zijn acht leidsters in vaste dienst en twee invalsters en er gaan 94 peuters heen. Voor de peutergroepen en het personeel verandert er weinig.

De stichting heeft 43 jaar bestaan. Strengere eisen, regelgeving en een nieuwe financieringsstructuur brachten het bestuur er toe contact te zoeken met de stichting Netwerk. Die had de andere (twaalf) speelzalen in Hoorn al onder beheer en er werd al samengewerkt. Anky Weiland zei het maandag ’een hele eer’ te vinden dat Netwerk de peuterspeelzalen over ’mag’ nemen: ,,Ik vind het geweldig hoe een organisatie die door vrijwilligers wordt aangestuurd dit heeft gedaan. Onze bewondering voor Hans is enorm groot.’’

Wethouder Samir Bashara, die ook aanwezig was bij de overdracht, roemde het peuterwerk in Hoorn. ,,Dat is van een hoog niveau, en het bereik is ook heel hoog. Het peuterwerk komt per 1 januari 2018 onder dezelfde regelgeving te vallen als de kinderopvang, en dan moet je in 2017 al met de voorbereiding beginnen. Netwerk is belangrijk in dat proces. Peuterspeelzaal Risdam is een goedlopende trein, en die komt nu in goede handen.’’

 

Peuterspeelzaal__Netwerk

Terug naar overzicht