Op zoek naar buurtmaatjes

Maandag 04 mei 2015

Voor het project buurtmaatjes is Netwerk op zoek naar mensen die steun willen geven aan iemand in de buurt die hier behoefte aan heeft. De meeste mensen zoeken bij vragen en problemen steun in hun eigen netwerk. Maar niet iedereen beschikt over een netwerk die de gewenste steun ook werkelijk kan bieden. Dit kunnen ouderen zijn, gezinnen, mensen met een beperking maar bijvoorbeeld ook jongeren.

Stichting Netwerk wil door middel van het buurtmaatjesproject laagdrempelige ondersteuning in de buurt bieden waar het eigen netwerk dat (nog) niet op kan vangen.

Waar kunt u aan denken?
Die steun kan bestaan uit luisteren en bemoedigen, het netwerk in kaart te brengen en te verbreden, praktische zaken regelen of samen iets gezelligs doen. Maar ook lichte opvoedingsondersteuning behoort tot de mogelijkheden; ouders leren spelen met de kinderen of helpen bij het vinden van structuur etc.
Voor de deelnemers van maatjesprojecten is de steun erg waardevol omdat het veelal het gat vult tussen het (beperkt) sociaal netwerk en hulpverlening.

Een belangrijke randvoorwaarde voor het inzetten van vrijwillige maatjes is dat het moet klikken met elkaar. Een goede ‘match’ levert meer kans op een succesvol contact. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Dian Mekkes, tel: 0229- 234390 (Huesmolen) of via e-mail: d.mekkes@netwerkhoorn.nl


Terug naar overzicht