Onvergetelijk dagje uit voor kwetsbare senioren

Donderdag 05 maart 2015

Stichting Netwerk heeft woensdag 4 maart jl. 40 kwetsbare senioren een onvergetelijk dagje uit bezorgd!
De senioren werden opgehaald met de bus en naar het Van der Valk hotel in Hoorn gebracht voor een kopje koffie en lekkers. Daarna met de bus een rondje Westfriese Omringdijk waarover een gids allerlei interessante weetjes wist te vertellen. Leerlingen van groep 7/8 van basisschool Socrates hadden een lunch voorbereid die ze samen met de senioren nuttigden. Daarna mocht de groep kiezen om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals een lezing over Kaap Hoorn over expeditie van Le Maire en Schouten in 1615/1616, een creatieve paasactiviteit of uitleg over hoe om te gaan met een tablet dat verzorgd werd door de leerlingen van Socrates. Ter afsluiting heeft een loterij plaatsgevonden in MFA De Kreek.

Verschillende sponsoren hebben een presentje, activiteit of lunch gesponsord om de senioren actief te houden. Zo heeft restaurant d’Oude Waegh een aantal tegoedbonnen voor een lunch of diner voor twee personen gesponsord. Tien vrijwilligers van Stichting Netwerk en Horizon College afdeling Zorg en Welzijn hebben de senioren begeleid tijdens het uitje. De senioren zijn geworven door medewerkers van Netwerk en thuiszorg van De Omring.

Op deze manier probeert Stichting Netwerk te voorkomen dat kwetsbare senioren in een isolement raken. Met dit uitje hebben de deelnemers zich kunnen verbinden met andere leeftijdgenoten, sociale contacten opgedaan en hun sociale netwerk daarmee uitgebreid. Het is belangrijk dat deze groep ouderen actief blijft in de maatschappij. De senioren werden daarom ook geattendeerd op de andere activiteiten die Stichting Netwerk voor senioren verzorgd zoals een dansmiddag, eettafel, kaartspelen en een wandelgroep.

Deze zeer geslaagde dag werd mede mogelijk gemaakt door het Intermaris Jubileumfonds en vervoersbedrijf Connexxion. De behoefte om eenzaamheid te bestrijden blijft groot. Stichting Netwerk zal dergelijke uitjes 4x per jaar organiseren. Hiervoor is Stichting Netwerk nog op zoek naar sponsoren.

 

seniorenuitje6klein

Terug naar overzicht