Onderzoek scholieren naar tevredenheid wijk

Maandag 28 november 2016

Ruim 150 kinderen uit Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier hebben meegedaan aan een onderzoek van Stichting Netwerk over hun wijk en de speelmogelijkheden. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt om Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier verder te verbeteren.  De scholieren uit groep 6 en 7 van vier basisscholen in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier zijn onder begeleiding van Stichting Netwerk de wijk ingegaan met telefoons met een speciale fotoapplicatie (Lomap) waarmee ze in beeld en woord hun mening konden geven. De scholieren maakten foto's van plekken waar ze graag spelen en

van plekken waar ze zich niet prettig voelen. Bij de foto’s gaven ze met een kleur en icoon aan of ze positief of negatief waren over een plek, en in tekst gaven ze uitleg over hun beoordeling.

Groepsinterviews

Naast de onderzoeken in de wijk, zijn er dertig groepsinterviews gehouden waar ruim honderd kinderen aan hebben meegedaan. Daar vertelden kinderen hoe ze hun wijk beleven en wat er nodig is om het voor hen nog fijner te maken. In het rapport Speelplekonderzoek 2016, Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier zijn de resultaten van de onderzoeken uitgewerkt.

Resultaten onderzoek
Het onderzoek laat zien dat de meeste kinderen uit Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier na school graag buitenspelen. Ze gaan dan naar een speelplek, een pleintje of fietsen rond in de wijk. Ze hebben vaste plekken waar ze heen gaan en ze spelen voornamelijk rondom hun eigen school en in hun eigen straat.
Wethouder Theo van Eijk: ‘Goed dat kinderen in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier veel en graag buitenspelen. Het onderzoek laat zien dat er veel plekken in de wijk zijn waar ze positief over zijn, maar er zijn ook plekken waar het nodige valt te verbeteren. Samen met bewoners en organisaties in de wijk willen we hiermee aan de slag, zodat ook in de toekomst kinderen met veel plezier buitenspelen.’

onderzoekkinderenwijk

 

 

 

laatjehoorn

Terug naar overzicht