Nieuw: dansen met Parkinson

Dinsdag 24 december 2013

In januari 2014 start Netwerk met wekelijkse danslessen voor mensen met de ziekte van Parkinson. De danslessen vinden plaats in wijkcentrum De Zaagtand en zijn speciaal ontwikkeld om mensen met Parkinson te helpen met het verbeteren van mobiliteit. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met Parkinson veel baat hebben bij bewegen op muziek. Er wordt gewerkt met een mix van eenvoudige dansbewegingen, ontspanningsoefeningen en improvisatie. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en alle stadia van Parkinson en worden gegeven in samenwerking met stichting Dance for Health.

Een proefles is gratis. Inschrijven kan op onze site of via deze link.

Achtergrondinformatie
Dansdocente Saskia Vroom haalde in juni 2013 haar licentie bij de stichting Dance for Health in Rotterdam. Dance for Health werd in oktober 2012 opgericht en heeft o.a. het doel om danslessen voor mensen met Parkinson in heel Nederland mogelijk te maken.

De Brooklyn Parkinson Group en de Mark Morris Dance Group uit New York zijn in 2001 begonnen om danslessen voor mensen met Parkinson te ontwikkelen. Inmiddels wordt hun succesvolle methodiek wereldwijd gebruikt.
In Nederland zal Dance for Health samen met neuroloog Bas Bloem zorgen voor onderzoek naar het effect van deze danslessen.

dansenmetpark

Terug naar overzicht