Medewerkers gecertificeerd voor Welzijn Nieuwe Stijl in de wijken

Vrijdag 27 november 2015

Donderdag 26 november heeft wethouder Pijl certificaten uitgereikt aan ruim 20 professionals van Stichting Netwerk. De medewerkers zijn geslaagd voor het Post HBO scholingstraject Welzijn Nieuwe Stijl in de wijken dat geaccrediteerd is door het Registerplein.
Deze opleiding heeft Stichting Netwerk samen met de Hogeschool van Amsterdam ontwikkeld om de medewerkers voor te bereiden op de ontwikkelingen met betrekking tot  de decentralisatie van jeugdzorg, de participatiewet en het passend onderwijs.

De medewerkers gaan deze kennis toepassen in hun werkzaamheden binnen Stichting Netwerk en de gemeentelijke gebiedsteams van 1.Hoorn. Ook zijn de medewerkers uitgenodigd om presentaties te houden voor studenten van de Hogeschool van Amsterdam. De hogeschool neemt deze nieuwe opleiding op in haar trainingsaanbod.

Anjo van Hout, trainer Hogeschool van Amsterdam: “Stichting Netwerk heeft geleerd hoe zij met name op het terrein van preventie een nog belangrijkere rol kan spelen. De professionals van Stichting Netwerk gaan ervoor, zijn creatief, collegiaal en leergierig en hebben een groot hart voor hun werk.”

Wethouder Pijl, gemeente Hoorn: “Stichting Netwerk is een belangrijke partner die goed is ingespeeld op inhoudelijke kwaliteit. De professionals zijn niet bang voor verandering en zijn goed in staat om deze opleiding te verbinden met de praktijk.”

Terugblik begeleiders
In bijgaand document vertellen de docenten van de 2-daagsen (Hogeschool van Amsterdam) en intervisiebegeleiders over hun ervaringen tijdens deze opleiding.  

 

fotoprofessionals

Terug naar overzicht