Leerlingen project ‘Ken Elkaar’ overhandigen koekjes aan kinderen in De Zaagtand

Dinsdag 05 februari 2013

Afgelopen vrijdag 1 februari hebben enkele leerlingen van ZMLK school De Stormvogel en het Werenfridus zelfgebakken koekjes overhandigd aan de kinderen van peuterspeelzaal Hop in De Zaagtand. De kinderen waren blij verrast en waardeerden deze geste ten zeerste.

In het kader van de maatschappelijke stage voor het voortgezet onderwijs werd voor de vierde achtereenvolgende jaar het project ‘Ken Elkaar’ in Hoorn georganiseerd.

Twaalf leerlingen van ZMLK school de Stormvogel, een school voor leerlingen met een beperking, en een aantal VWO-leerlingen van Werenfridus trokken een week lang met elkaar op om in duo’s activiteiten uit te voeren. Met als grote doel om kinderen met en zonder beperking elkaar en elkaars leefwereld te leren kennen. In de praktijk liggen de werelden van het voortgezet onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs (voor zeer moeilijk lerende leerlingen) mijlenver uiteen. Maar nadat zij een week lang met elkaar hebben opgetrokken is gebleken dat de leerlingen niet zoveel van elkaar verschillen als van tevoren werd gedacht.

fotozaagtandjan13033klein

Terug naar overzicht