Klankbordgroep steunt hulpproject Kenia

Maandag 20 oktober 2014

In het Westfries weekblad staat een mooi artikel over twee Keniase vrouwen die een hulpproject willen starten in hun thuisland.
Met de tips en adviezen van onder ander Stichting Netwerk kunnen de twee vrouwen verder met het ontwikkelen en uitwerken van hun project Oloonkolin Kenin. Het doel van Oloonkolin Kenya is de inwoners van Oloonkolin te helpen hun leefomstandigheden te verbeteren. Eén van de twee vrouwen, Valentine Mwende, is oud-deelneemster van het Project 0229 Jongeren BV en die ervaring zorgde ervoor dat ze zich samen met Vivian op dit hulpproject wilde storten. 

Doel
Een Maasai-dorpje in Kenia waar enorme verschillen tussen arm en rijk zijn, daar moet wat aan gedaan worden dacht Vivian. De eerste prioriteiten zijn schoon drinkwater en het bouwen van een gemeenschapshuis. Van daaruit willen zij de plannen verder uitwerken.
De mensen in Oloonkolin dragen het project zelf.

Om het project te doen slagen kregen de vrouwen het advies om vooral vindingrijk te zijn. Maar ook om haalbare doelen te stellen en het vooral simpel te houden. Kijk naar wat de omgeving al heeft en nog nodig heeft. Lees hier het volledige artikel.

Vivian en Valentine kunnen alle hulp gebruiken. Wil je meeer weten over het hulpproject, kijk dan op hun website www.stichtingoloonkolin.nl

keniafoto

Terug naar overzicht