Kinderen van basisschool De Zonnewijzer geven Toekomststoel aan gemeente Hoorn

Donderdag 28 maart 2019

Het kinderwerk van Stichting Netwerk is samen met juf Els en haar groep 4/5 van basisschool De Zonnewijzer een aantal weken bezig geweest met het thema duurzaamheid en milieu. De vraag die daarbij centraal stond, was ‘Hoe maken we de wereld schoner en zorgen we ervoor dat er ook rekening gehouden wordt met kinderen die nu nog niet geboren zijn?’ Hiervoor hebben de kinderen een toekomststoel gemaakt. Deze Toekomststoel is overhandigd aan wethouder Samir Bashara van de gemeente Hoorn. Met de stoel vragen de kinderen aandacht voor een duurzame toekomst. Het is een lege stoel die in iedere vergadering de toekomst vertegenwoordigt. De stoel helpt herinneren om duurzaamheid mee te wegen in beslissingen die nu worden genomen.

Ook voor bedrijven
Klaas Blaak kinderwerker van Stichting Netwerk: ‘we willen nog meer van deze stoelen maken en weggeven. We hebben deze stoel nu aan het college van burgemeester en wethouders gegeven, maar we willen ook bij grote bedrijven in Hoorn langs. Met elkaar zorgen we voor de toekomst.’

Dankbaar in gebruik
Wethouder Samir Bashara liet weten dat de stoel al een plekje heeft gekregen tijdens de vergadering van het college. ‘Kinderen zijn letterlijk onze toekomst. En dat zij zich op deze manier daarmee bezighouden, is natuurlijk fantastisch. We zullen de toekomststoel dankbaar gebruiken tijdens vergaderingen’.

kinderstoel

 

Fototoekomststoel

Terug naar overzicht