Jongerenwerkers Stichting Netwerk geven workshops aan docenten

Donderdag 26 oktober 2017

Jongerenwerkers Jamal Saccal en Jerrol Lashley hebben vorige week workshops gegeven aan docenten van  het Tabor College d’Ampte. De docenten werden geïnformeerd over het jongerenwerk in het algemeen en de meerwaarde van het jongerenwerk in de scholen in het bijzonder. Want welke succesvolle communicatiemethode gebruiken zij in hun werk als jongerenwerker? En wat kunnen de docenten daarvan leren? Steeds meer scholen kiezen ervoor samen te werken met het jongerenwerk om zodoende meer inzicht te krijgen in de leefwereld van jongeren. Angelina van Samson en Jerrol Lashley, beide jongerenwerkers bij Stichting Netwerk zijn een jaar lang elke dinsdag en vrijdag in

de schoolpauzes aanwezig geweest om contact te leggen met leerlingen/jongeren. De aanwezigheid van de jongerenwerkers in de school werkt preventief en door de korte lijnen kan er, indien nodig, snel worden gehandeld. De jongerenwerkers hebben een positieve invloed op de sfeer waardoor de kans groter is dat jongeren hun opleiding succesvol afronden.

Vanuit 1.Hoorn begeleidt Jerrol ook enkele jongeren van het Tabor College en is hij aanspreekpunt wanneer situaties uit de hand dreigen te lopen bij zowel jongeren als ouders.  

De workshops zijn zeer positief ontvangen door de (school)docenten.  

jerrolinschool1

Terug naar overzicht