Interactief jongerentheater Road Trippin’ in Het Pakhuis in Hoorn

Donderdag 12 oktober 2017
Morgenavond in Het Pakhuis in Hoorn; jongerentheater Road Trippin'! Om 19.00 uur zal de theatergroep The Passengers hun beroemde voorstelling aan jongeren tussen de 12 en 16 jaar presenteren. Op humoristische wijze wordt getoond hoe je je leven als jongere als een road trip kunt ervaren met alle kuilen en hobbels in de weg. Hierbij worden de taboes waar jongeren mee te maken krijgen besproken en doorbroken! Wil jij hier ook bij zijn? De toegang is gratis en er zijn nog een paar plekken vrij!

Jongeren tussen de 12 en 16 jaar hebben (ook) te maken met taboes. Alleen is het bespreekbaar maken van deze taboes niet makkelijk. Met Road Trippin’ worden de taboes waar jongeren mee te maken krijgen juist wel besproken. Dit kunnen onderwerpen zijn als huiselijk geweld, verslaving, autisme, homoseksualiteit, discriminatie of pesten. De voorstelling laat zien hoe je door het delen van problemen je verbonden kunt voelen met de mensen om je heen en dat je er niet alleen voor staat.

Roze Week in Westfriesland
De voorstelling valt in de Roze Week in Westfriesland (7  t/m 16 oktober) waarbij aandacht wordt gevraagd voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI).

Voorstelling Road Trippin’
De voorstelling gaat over vijf jongeren die worstelen met psychische problemen en met ‘anders’ zijn. Door deze issues groeien ze naar elkaar toe waardoor een hechte vriendschap ontstaat. Ze vullen hun dagen met muziek en dans totdat hun leven ineens een heel andere wending krijgt...
De eerste 45 minuten genieten de jongeren van de voorstelling en daarna nodigt de theatergroep jongeren uit tot interactie op een leuke, laagdrempelige manier, dat jongeren aanspreekt. Er worden diverse thema’s behandeld, denk aan social media, sexting en LHBTI.

Jongerenwerkers Stichting Netwerk en Art.1
Het Jongerenwerk van Stichting Netwerk en Artikel 1 hebben de handen ineengeslagen om bewustwording te creëren door middel van dit theaterstuk. De jongerenwerkers werken met diverse jongeren uit verschillende wijken en scholen in Hoorn en weten wat er onder deze doelgroep leeft. De jongerenwerkers hebben dan ook jongeren/scholieren uitgenodigd om bij deze voorstelling aanwezig te zijn zodat zij op een laagdrempelige en humoristische manier worden geïnformeerd over de taboes en hoe zij hiermee om kunnen gaan. 

Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord (Art.1 NHN)
Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord (Art.1 NHN) treedt op als lokale regisseur in de aanpak naar gelijk kansen, zowel in preventieve zin als in de bestrijding van discriminatie met als doel; een samenleving waarin iedereen meedoet en niemand wordt gediscrimineerd.

Flyer Road Trippin'

road1

Terug naar overzicht