Grote Waal Fit: beweegprogramma voor bewoners Grote Waal

Dinsdag 07 maart 2017

In de Grote Waal start het beweegprogramma Grote Waal Fit. Het is een project om mensen in de leeftijd van 55 tot 75 jaar fit te houden en/of te maken. Er zijn verschillende beweeg- en ontspanningsactiviteiten die ze kunnen volgen. Het programma is vanaf zaterdag 10 maart verkrijgbaar op diverse punten in de Grote Waal, zoals in wijkcentrum Grote Waal. Een aantal activiteiten start al snel. Kijk voor meer informatie op

deze link.

Grote Waal Fit is een samenwerkingsproject van de sportverenigingen uit de Grote Waal, Stichting Netwerk, huisartspraktijk Grote Waal, Fysiopraktijk Boekestein. Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn coördineert het project. In januari hebben zo’n 150 mensen uit de Grote Waal meegedaan aan een fittest. Nu start het vervolg.  

Programma
Deelnemers kunnen van maart tot april meedoen aan een schaaksoos, een sport en spel instuif of een trainingsprogramma onder leiding van een fysiotherapeut. Daarna kunnen ze 6 weken lang gratis kennis maken met sport- en ontspanningsactiviteiten van de verenigingen. De activiteiten variëren van wandelen tot schaken en van dansen tot tennis. Voor iedereen en op elk niveau zit er wat bij. Aan het einde doen de deelnemers weer een fittest, zodat ze zien hoe ze vooruit zijn gegaan.

Een aantal activiteiten start al snel. Zo is er op vrijdagavond 17 maart een kennismaking ‘walking football’ bij HCSV Zwaluwen ’30. Dit is voetbal zonder rennen, met een paar afwijkende regels.
Op zaterdag 18 maart is er bij zwembad De Waterhoorn een gratis instapcursus kanovaren. Voor alle activiteiten is vooraf aanmelden belangrijk.

Aanmelden
Op het programma staat meer informatie. Dit is verkrijgbaar bij wijkcentrum Grote Waal, Huisartspraktijk Grote Waal, Fysiopraktijk Boekestein, de deelnemende verenigen en op het stadhuis. Ook is het online te bekijken op www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Daarin staat ook tot wanneer het mogelijk is om aan te melden voor de verschillende activiteiten. Aanmelden kan met de formulieren uit het programma of via de website van Sportopbouwwerk Hoorn.

 

 

fittest

Terug naar overzicht