Gratis EHBO workshop voor ouders peuterspeelzaalkinderen

Donderdag 07 april 2016

Stichting Netwerk nodigt ouders/verzorgers van kinderen die bij Netwerk in een peuterspeelzaal spelen uit voor een gratis korte EHBO workshop (2,5 uur) waarin de belangrijkste zaken mbt EHBO bij kinderen aan de orde komen. Uit landelijk onderzoek is gebleken dat de “top 3” van ongevallen bij jonge kinderen vergiftiging, verstikking en verdrinking zijn. Deze workshop zal hier voor een groot deel op ingaan, maar daarnaast zullen zaken als armpje uit de kom, breuken, stabiliseren bij breuk e.d. ook aan de orde komen. Gedurende deze workshop krijgen ouders theorie maar zal er ook veel geoefend worden. Op deze manier zullen ouders zich wellicht zekerder voelen en beter kunnen handelen, wanneer één van deze situaties zich voor zou doen in de toekomst.

Deze workshop behandelt dus de belangrijkste zaken wat betreft ongevallen bij jonge kinderen (een volledige EHBO-cursus voor kinderen bestaat namelijk uit 6 avonden). De docente is Yvonne Vulhop, zij is verbonden aan EHBO-vereniging Rode Kruis in Hoorn en heeft veel ervaring in het geven van trainingen.

De workshop wordt gegeven in de avond van 19.00 tot 21.30 uur op de volgende locaties:
Maandagavond 25 april 2016 in wijkcentrum De Huesmolen           
Woensdagavond 18 mei 2016 in wijkcentrum Grote Waal
Dinsdag 7 juni 2016 in wijkcentrum Kersenboogerd           
Donderdag 23 juni 2016 in wijkcentrum Kersenboogerd

Gezien het beperkt aantal plaatsen verzoeken wij ouders om zich zo spoedig mogelijk aan te melden via mailadres psz@netwerkhoorn.nl. Eventueel kan het ook via de leidster van de peuterspeelzaal maar dat zal enige vertraging geven.

Geef bij opgave door:
Naam deelnemer(s) (max. 2 personen)
Naam peuterspeelzaal van uw kind
Email-adres
Telefoonnummer
Datum en locatie 1e en 2e voorkeur 

Na aanmelding ontvangen ouders een bevestiging per mail.

iedereennehbo

 

ehbo

Terug naar overzicht