E-books lezen met de VakantieBieb-app

Maandag 07 oktober 2013

De VakantieBieb-app van de Bibliotheek is onlangs live gegaan met e-books. Iedereen die een tablet of smartphone heeft kan de app downloaden en kiezen uit een groot aantal genres om te lezen. Netwerk is aangesloten bij het Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid. Samen met enkele bondgenoten gaan we de strijd aan tegen laaggeletterdheid. De vakantiebieb-app is dan ook een goed initiatief. Ook voor het project School’s Cool is de vakantiebieb-app een handige tool om kinderen te steunen bij het leren.

Liefhebbers kunnen t/m 27 oktober kiezen uit thrillers, (streek)romans en andere verhalen van o.a. Gouden Stropwinnaar 2012 Bram DeHouck (Zomer zonder slaap), Mankell (Wallander)en Bas Steman (De aankomst). Omdat deze periode niet alleen samenvalt met de herfstvakantie, maar ook met de Kinderboekenweek, staan er in de boekenkast ook leuke titels voor kinderen zoals Chitty vliegt weer van Cottrell Boyce, De stille dief van Rian Visser en Kleine sprookjesverteller van Tjong-Khing. De VakantieBieb-app is via de App Store en Google Play Store te downloaden op tablet en smartphone. Tijdens de vakantieperiodes is per keer een nieuwe selectie e-books beschikbaar.

Over de VakantieBieb
De VakantieBieb is een app met een selectie van populaire boeken voor tijdens de vakantie. De lezer kiest een aantal e-books die in een virtuele boekenkast komen te staan. Een internetverbinding voor het lezen is na het eenmalig registreren en downloaden niet meer nodig. De dienst is bedoeld voor alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen de e-books lezen. Het boekenaanbod is onbeperkt beschikbaar, totdat de betreffende vakantieperiode voorbij is.
De activering van de app rondom de herfst- en de kerstvakantie duurt beide vier weken. In de herfstperiode staan ongeveer 30 boeken in de lijst. De Kerstvakantieperiode staat gepland voor
9 december t/m 5 januari.

Naast de VakantieBieb-app kunnen leden nu ook al 40.000 rechtenvrije en meer dan 500 rechten-dragende e-books lezen via verschillende diensten van de Bibliotheek. Deze diensten worden door Stichting Bibliotheek.nl (BNL) voor de samenwerkende openbare bibliotheken uitgevoerd. Eind van het jaar verwacht BNL de teller op ruim 2.000 rechtendragende e-books te hebben. Hiervoor heeft zij al afspraken gemaakt met uitgevers. Het uitlenen van e-books vindt op verschillende manieren en met steeds meer titels plaats.

Het project School's Cool wordt medegefinancierd door de Kinderpostzegelorganisatie.
www.schoolscool.nl
www.kinderpostzegels.nl
www.bibliotheekhoorn.nl

 

ebook1

Terug naar overzicht