DoeSaam DuurSaam 9 oktober in De Zaagtand

Maandag 03 oktober 2016

Op zondag 9 oktober aanstaande van 12 tot 17.00 uur vindt de tweede editie van DoeSaam DuurSaam plaats in wijkcentrum De Zaagtand. DoeSaam DuurSaam is hét duurzaamheidsevenement van Hoorn met als doel mensen motiveren om groenere keuzes te maken op een reële, toegankelijke en vooral gezellige manier. Er zijn vele kraampjes aanwezig en er is zelfs een heuse talkshow, geïnspireerd op het format van De Wereld Draait Door (DWDD), dat wordt gepresenteerd door muzikant Wouter Hakhoff. Hij zal gasten interviewen over duurzaamheid in de sociosfeer, afvalscheiding, ontspullen en opruimen, natuur en biologisch boeren, persoonlijke verzorging, duurzaam bouwen/wonen en beleving. Iedereen is welkom!

DoeSaam DuurSaam is een laagdrempelig evenement waarin duurzaamheid en infotainment hand in hand gaan, een hapje en een drankje, live muziek en bevlogen kraamhouders die graag hun kennis delen. Ook is er een creatieve activiteit georganiseerd dat leuk is voor kinderen en volwassenen. De talkshow begint om 14.00 uur en zal tot circa 15.30 uur duren.  

Welke organisaties vindt u op dit evenement?
1. Imker – De heer Diedrich
Leve de honingbij! Waarom? Mede dankzij de (Honing)bij eten we ook groente en fruit! Hoe? Zij bestuiven gewassen. Maar vooral: wat wordt er nou niet lekkerder met een schepje honing?  
2. Opruimcoach
Je neemt je voor die rommeltjes op te ruimen, maar ja, als het avond is, ben je blij dat je zit. Ondertussen zie je vanuit je ooghoek dat die rommeltjes zichzelf langzaam lijken te vermeerderen. Komt dit je bekend voor? Spreek Anja Dekker eens aan. Zij is professioneel opruimcoach en herkent dit niet alleen, zij heeft al heel wat mensen gecoacht.
3. Proevkantoor
Op doordeweekse dagen ben je druk, én 's avonds wil je wel een gezonde en verantwoorde maaltijd uiteraard het liefst snel-snel-snel. Dat kan nu dankzij het Proevkantoor. Het Proevkantoor verzorgt groenteabonnementen, kratten met groenten, achtergrondinformatie over de groenten en heerlijke recepten. 
4. Energygo - De heer N. Sijpheer
Vermoed je dat je energierekening omlaag zou kunnen? Maar weet je niet precies hoe? Of wil je je huis duurzamer maken omdat je je zorgen maakt over fossiele brandstoffen?
5. Zonnecoöperatie West-Friesland
Wil je zelf stroom opwekken? Groen uiteraard! Dan denk je aan zonnepanelen. Als je dak hiervoor geschikt is, prima. Maar wat doe je als woning er niet geschikt voor is? Zonnecoöperatie West-Friesland heeft het antwoord. 
6. KristalZuiver
Wil je meer weten over natuurgeneeskunde, persoonlijke groei en wil je weten hoe je zelf een creme kan maken? Carin Pondman van KristalZuiver vertelt je graag meer!
7. Wereldwinkel
Opzoek naar (h)eerlijke producten, gemaakt met respect voor mens én milieu? Dan wil je vast meer weten over de Wereldwinkel. 
8. Puur Hoorn
Puur Hoorn wil dat Hoorn in 2040 klimaatneutraal is. Hoe? Samen met organisaties, bedrijven en bewoners. Doe je mee?
9. Show
geïnteresseerd in duurzaamheid in je dagelijks leven? Kom dan naar de talkshow DoeSaam DuurSaam! Talkshowhost is musicus Wouter Hakhoff! De talkshow begint om 14.00 uur en zal tot circa 15.30 uur duren.
10. Anna Hoeve
Geïnteresseerd in natuurlijke en eerlijke voedselproductie? De Anna Hoeve produceert pure en (h)eerlijke producten.  
11. Kruidengeneeskunde - Mevr. T. van Diepen
Kruidengeneeskunde is al eeuwenoud en soms heel verrassend. Weet je bijvoorbeeld wat een sneeuwklokje voor je kan betekenen? 
12. HVC groep
HCV staat voor duurzaam afvalbeheer en produceert duurzame energie voor particulieren, waterschappen en bedrijven.

Voor meer informatie over het evenement: Nanda Leeuw, n.leeuw@netwerkhoorn.nl of 0229-855700.

Graag tot ziens op zondag 9 oktober 2016, van 12.00 - 17.00 uur in wijkcentrum De Zaagtand.

 

doesaam

Terug naar overzicht