Doe Saam Duursaam

Dinsdag 23 juni 2015

Tijdens de landelijke dag voor duurzaamheid, 10 oktober 2015, zal ook Stichting Netwerk zich inzetten voor een groener Hoorn. Enkele medewerkers uit wijkcentrum De Zaagtand organiseren samen met een enthousiaste groep vrijwilligers voor het eerst het evenement Doe Saam Duursaam. Het doel hierbij is mensen te motiveren om groenere keuzes te maken en hen op een praktische, ontspannen en toegankelijke manier te inspireren voldoening te halen uit het maken van groene(re) keuzes.

Hoe ziet het evenement eruit?
Op de tweede zaterdag van oktober vindt dit evenement plaats van 12.00 tot 17.00 uur. De meeste activiteiten vinden plaats in en rond wijkcentrum De Zaagtand. Hierover wordt uiteraard binnenkort meer informatie verstrekt. Belangrijk te weten is dat wijkcentrum De Zaagtand wel de uitvalbasis is.

Op deze dag kunt u marktkramen bezoeken, workshops volgen en presentaties bijwonen over voedsel, economie en energie. Er zijn veel activiteiten in voorbereiding. Zo is er een plukwandeling, wordt er duurzaam gekookt en leert u hoe u uw tuin diervriendelijker kunt inrichten. Daarnaast zijn er natuurlijke verzorgingsproducten, kunt u duurzame kunst bezichtigen en informatie krijgen over een autodeelproject. Tevens nodigen we iedereen uit deel te nemen aan de grote energiequiz en een lezing over het omgaan met (een teveel aan) spullen.

Junior Repair Café
Ook zijn we druk bezig met de opstart van het Junior Repair Café waarvoor kinderen uit groep 7 en 8 worden opgeleid tot junior technici. Natuurlijk is hierbij het Repair Café betrokken.

Voor wie?
Het evenement is voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid! Jong en oud! Het is een laagdrempelig evenement waarin niet alleen duurzaamheid centraal staat, maar ook gezelligheid. Tijdens de dag zullen een aantal musici optreden.

Oproep
Hoewel al veel mensen en organisaties toegezegd hebben te komen, staan we altijd open voor suggesties. Daarom willen we u vragen contact met ons op te nemen als u wilt deelnemen aan dit evenement voor de inwoners van Hoorn. Hiervoor kunt u contact opnemen met: Nanda Leeuw, n.leeuw@netwerkhoorn.nl of 0229-855700.

 

duurzaamheid

Terug naar overzicht