Dag van de Duurzaamheid

Donderdag 03 september 2015

Op 10 oktober 2015 vindt de dag van de duurzaamheid plaats. Deze dag staat landelijk in het teken van de duurzaamheid. Stichting Netwerk zet zich ook in voor een groener Hoorn. In wijkcentrum De Zaagtand organiseert Netwerk met een enthousiaste groep vrijwilligers dit jaar voor het eerst het evenement Doe saam Duursaam. Hierbij treden een aantal musici op. “Doe saam Duursaam is een laagdrempelig evenement voor jong en oud waarin niet alleen duurzaamheid centraal staat maar ook gezelligheid”, aldus de organisatie.

Beter milieu
Het doel van Doe saam Duursaam is mensen te motiveren om groenere keuzes te maken. Immers, iedereen kan zich inzetten voor een beter milieu. Nu maken mensen al groenere keuzes, veel mensen hebben een ja/nee sticker op hun brievenbus, of doen hun was op 30 in plaats van 60 graden Celsius. Er zijn echter nog veel meer manieren om duurzamer en groener te zijn. Sommigen zullen misschien denken dat zij hun dagelijkse activiteiten ingrijpend moeten veranderen om milieuvriendelijker te leven. Anderen denken misschien dat het niet mogelijk is om nóg groener te leven. Dit evenement heeft als doel mensen op een praktische, ontspannen en toegankelijke manier te inspireren en om voldoening te halen uit groene(re) keuzes.

Programma
U bent van harte welkom op zaterdag 10 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. De meeste, dus niet alle, activiteiten vinden plaats in en rond Wijkcentrum De Zaagtand. Hierover wordt uiteraard binnenkort meer informatie verstrekt. Het wijkcentrum De Zaagtand is wel de uitvalbasis. Op die dag kunt u marktkramen bezoeken, workshops volgen en presentaties bijwonen over voedsel, economie en energie. Er zijn veel activiteiten in voorbereiding. Zo is er een plukwandeling, wordt er duurzaam gekookt en leert u hoe u uw tuin diervriendelijker kunt inrichten. Daarnaast zijn er natuurlijke verzorgingsproducten, kunt u duurzame kunst bezichtigen en informatie krijgen over een autodeelproject. Tevens nodigen we iedereen uit deel te nemen aan de grote energiequiz en een lezing over het omgaan met (een teveel aan) spullen. Ook zijn we druk bezig met de opstart van het junior repaircafé waarvoor kinderen uit groep 7 en 8 worden opgeleid tot junior technici. Natuurlijk is hierbij het Repair café betrokken.

Oproep
Voor suggesties en deelname aan dit evenement voor de inwoners van Hoorn kunt u contact opnemen met Nanda Leeuw via n.leeuw@netwerkhoorn.nl of 0229-855700.

Kijk voor meer informatie op onze facebookpagina.

 

doesaam

Terug naar overzicht