Coaches gezocht voor 'Coaching voor scholieren' in West-Friesland.

Dinsdag 17 november 2015

Het programma 'Coaching voor scholieren' koppelt coaches aan kinderen die van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan, of aan scholieren die op het voortgezet onderwijs zitten. Sommigen kunnen om verschillende redenen een steuntje in de rug gebruiken. Hierin voorzien de coaches van Coaching voor scholieren met als doel schooluitval te voorkomen en het geadviseerde schoolniveau te halen. Door de aanmeldingen gaat de aandacht op dit moment uit naar Stede Broec en Medemblik. Netwerk nodigt bewoners uit deze gemeenten met interesse in dit project dan ook uit om te reageren.

Coaches gezocht
Mensen die belangstelling hebben om op vrijwillige basis aan de slag te gaan bij dit project kunnen zich aanmelden bij de coördinator voor een kennismakingsgesprek. Inbegrepen is een training van een aantal dagdelen en begeleiding middels intervisie en contact met de coördinator. De tijdsinvestering is gemiddeld twee uren per week, de verbintenis is voor een afgesproken periode. Het meest belangrijk is dat een leerling enthousiast en onbevangen gesteund wordt door de coach bij zijn of haar schoolloopbaan.

Meer informatie
Coördinator van Coaching voor scholieren West-Friesland is Nanda Leeuw, bereikbaar via Stichting Netwerk, wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106, 0229-855700 of n.leeuw@netwerkhoorn.nl.

Coaching voor scholieren

schoolbegeleioding

Terug naar overzicht