Buurmaatjes in de wijk

Donderdag 16 november 2017

Een mooi artikel in het Westfries Weekblad over Buurmaatjes. Er is namelijk steeds meer behoefte aan een buurmaatje in verschillende Hoornse wijken. In deze tijden is het belangrijk dat er een beetje voor elkaar wordt gezorgd. Maria van Nuland, sociaal werker bij Stichting Netwerk legt in dit artikel uit waarom er steeds meer vraag is naar een buurmaatje en wat een buurmaatje precies voor een ander kan doen. Misschien bent u wel een geschikt buurmaatje? Lees verder

In elke wijk van Hoorn zijn buurmaatjes actief die laagdrempelige ondersteuning bieden aan buurtbewoners die (nog) geen eigen netwerk hebben. De steun kan bestaan uit het regelen van praktische zaken, het eigen netwerk in kaart brengen, het plannen van activiteiten of samen iets gezelligs doen. Maar ook lichte opvoedingsondersteuning, ouders helpen bij het vinden van structuur of het leren spelen met de kinderen behoort tot de mogelijkheden.

Een buurmaatje volgt eerst een intakegesprek en een basiscursus waarin gesprekstechnieken en sociale vaardigheden worden geleerd. Daarna bekijkt Stichting Netwerk of er een match is met iemand die graag een maatje wil hebben zodat ze aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier het artikel of neem voor meer informatie contact op met Maria van Nuland via 0229-219966 of mail naar m.v.nuland@netwerkhoorn.nl.

Foto is gemaakt door Theo Annes

maria2

Terug naar overzicht