Brede school Risdam-Zuid geopend

Donderdag 16 november 2017

Woensdag 15 november jl. is op basisschool de Pontonnier om 09:00 uur het startsein gegeven voor een samenwerking van de partners van de Brede School. Wethouder Samir Bashara overhandigde het ontworpen logo aan alle partners. De handtekeningen zijn gezet onder een intentieverklaring om zich in te zetten voor deze samenwerking. Dit houdt in dat er gezamenlijk plannen worden gemaakt en activiteiten georganiseerd ten behoeve van alle kinderen in de wijk (van 2 tot 13 jaar). Dit initiatief is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Risdam-Zuid. Samen bereik je meer! De samenwerking start met

het schrijversfeest. In het kader van leesbevordering worden alle kinderen uit deze wijk getrakteerd op een voorstelling of een schrijver in de klas.

Tijdens het ‘Schrijversfeest’ komen de kinderboekenschrijvers Maren Stoffels, Gideon Samson en Thijs Goverde in de klas vertellen over hun vak. Voor groep 1 t/m 4 wordt de voorstelling ‘Buurman, buurvrouw’ verzorgd in het wijkcentrum (op vrijdag 17 november door het toneelgezelschap Koeterwaals).

Ook de buitenschoolse opvang is samenwerkingspartner in de Brede school. Op donderdag 16 en vrijdag 17 november zal illustratrice Marieke van Ditshuizen hier workshops komen geven.

In de Brede school wordt samengewerkt door basisscholen Het Kompas, de Pontonnier, de Tweemaster, Stichting Netwerk, Bibliotheek Hoorn, BSO Smallsteps, Berend Botje en SKH.

bredeschool3

Terug naar overzicht