Begeleiders gezocht voor mensen met geheugenproblemen

Maandag 12 maart 2018

Wijkcentra De Cogge en Grote Waal in Hoorn zoeken begeleiders voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie. De werkzaamheden stimuleren het gezellig samenzijn, denk aan het spelen van een spelletje, gezamenlijk wat drinken, een hapje eten, mandala's kleuren, puzzelen. Een mooie bijkomstigheid is dat mantelzorgers een beetje worden ontzorgd. De activiteit vindt een keer in de week plaats, begint in de ochtend en eindigt na een gezamenlijke lunch. We starten in de loop van 2018. 

Mensen met beginnende dementie, een geheugenstoornis of dementie hebben de neiging zich terug te trekken uit het dagelijkse sociale verkeer. Het is echter heel belangrijk voor hun functioneren dat zij aan activiteiten deelnemen. Daarom zijn de wijkcentra gestart met het initiatief Onvergetelijke ontmoetingen.

Bent u de vriendelijke begeleid(st)er met empathisch vermogen, kunt u zelfstandig werken en bent u bereid om eventueel workshops te volgen? Dan komen we graag met u in contact!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nanda Leeuw in wijkcentrum De Zaagtand via 0229-855700 of mail naar n.leeuw@netwerkhoorn.nl

fotoouderepuzzel

Terug naar overzicht