Onvergetelijke ontmoetingen zoekt aanpakkers

Dinsdag 31 oktober 2017

Het project Onvergetelijke ontmoetingen biedt steun en begeleiding aan Hoornse inwoners met geheugenverlies en (beginnende) dementie en hun mantelzorgers. In de wijkcentra van Stichting Netwerk kunnen zij terecht voor contacten, emotionele steun, activiteiten, informatie en advies. Voor het organiseren van activiteiten is het project op zoek naar vrijwilligers die graag willen helpen. Ervaring is niet vereist. Begeleiding en training wordt gedaan door medewerkers van Stichting Netwerk en door samenwerkingspartners Geriant en Omring. Hoe werkt het?

De persoon met geheugenverlies of (beginnende) dementie komt naar de activiteiten van Onvergetelijke ontmoetingen. De deelnemers geven wekelijks invulling aan de activiteiten, bijvoorbeeld een spel doen, muziek maken, lezen, mandala’s kleuren, puzzelen, praten, eten of drinken. Individueel of in groepsverband, zelfstandig, of met ondersteuning van in te schakelen vrijwilligers of professionals, of de mantelzorger. We starten vanaf de koffietafel en eindigen met een lunch. Deze activiteiten vinden plaats in wijkcentra De Zaagtand en Kersenboogerd, in de toekomst ook in Grote Waal en De Huesmolen.

Interesse?
Neem dan contact op met projectleider Nanda Leeuw, bereikbaar in wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn, telefoon 0229-855700 of n.leeuw@netwerkhoorn.nl.

Meer informatie over Onvergetelijke ontmoetingen vindt u hier.

fotoouderepuzzel

Terug naar overzicht