1.Hoorn vanaf 2015 hét punt voor zorg en ondersteuning

Donderdag 06 november 2014

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de ondersteuning van inwoners op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien. 1.Hoorn wordt hét punt, dichtbij in de wijk, waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen rond zorg en ondersteuning. Onder regie van de gemeente werken deskundigen vanuit verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder medewerkers van Stichting Netwerk, samen in 1.Hoorn.

Eén vaste contactpersoon
In totaal werken circa zeventig deskundigen vanuit verschillende terreinen zoals de ouderenzorg, jeugdgezondheidszorg en jeugdhulp, Wmo en ondersteuning aan mensen met een psychische en/of verstandelijke beperking samen.
Vanuit Netwerk zullen er medewerkers van Jeugd en Sociaal deelnemen aan 1.Hoorn. De medewerkers van 1.Hoorn weten de weg in de wijk, komen naar de mensen toe en kennen de lokale en regionale organisaties 1.Hoorn kent drie teams voor de verschillende stadsdelen in Hoorn. Zo is er altijd hulp in de buurt. Wie een vraag heeft, krijgt u één vaste contactpersoon. Deze gaat samen met degene die hulp vraagt op zoek naar een passende oplossing.

 Kijk voor meer informatie op www.1punthoorn.nl

1punthoorn_logo_400_rgb

Terug naar overzicht